Το μεροκάματο του τρόμου

 • Δημοσιεύτηκε: 29 Ιανουάριος 2020

  Οι κατασυκοφαντημένοι εκπαιδευτικοί καθημερινά δέχονται βομβαρδισμό με τα πυρά της παρακμής και δεν επιτρέπεται να καλυφθούν. Το βίντεο που έκανε τον γύρο του ελληνικού Διαδικτύου ήταν ανατριχιαστικό. Ένας «μαθητής» ΕΠΑΛ τραμπούκιζε, απειλούσε, φώναζε, χειρονομούσε μπροστά στην καθηγήτριά του, απαιτώντας - με ύβρεις και ύφος δεσμοφύλακα σε κάτεργο - να του σβήσει μία απουσία. Η καθηγήτριά του, βουβή, τον κοιτούσε αποσβολωμένη. Οι υπόλοιποι μαθητές, αντί να εξεγερθούν και να συνετίσουν τον τραμπούκο συμμαθητή τους, χλεύαζαν την ανυπεράσπιστη δασκάλα και άνοιγαν κι εκείνοι ψυχικές πληγές, με μεγάλη - καθώς φαίνεται - ικανοποίηση. Πόσο μεγάλη η ντροπή, πόσο φρικτό το θέαμα.

  Ποια αντίδραση έχει μείνει σε δασκάλους και καθηγητές; Καμία. Το κράτος τούς έχει αφοπλίσει. Τους έχει αφήσει στο έλεος της παρακμής που οι πολιτικοί δημιουργούν, σκόπιμα. Αν η κοινωνία μας, το έθνος, η πατρίδα, διήγε περίοδο ακμής, δεν υπήρχε περίπτωση να εκλέγονταν τέτοιοι και τέτοιες. Γι’ αυτό η ατιμωρησία. Γι’ αυτό και η παραπλανητική επωδός «ε, μωρέ, παιδί είναι».

  Τα «παιδιά» ασκούν βία σε συμμαθητές τους, σε δασκάλους, σε καθηγητές, σε οποιονδήποτε και οποιαδήποτε βρεθεί στο διάβα τους. Τα «παιδιά» θα γίνουν οι χρήσιμοι κομματικοί ηλίθιοι-γορίλες, που θα χτίσουν πρυτάνεις στα γραφεία τους, θα δείρουν καθηγητές, θα απαγορεύσουν στους συμφοιτητές τους να δώσουν εξετάσεις. Αυτά τα παιδιά επίτηδες αφήνονται ανεξέλεγκτα να καταστραφούν ως προσωπικότητες, δίχως να τιμωρούνται για τις αθλιότητές τους. Ναι, είναι καταστροφή για κάποιον να μην πληρώνει το κόστος των επιλογών του γιατί έτσι η ύβρις που φέρει μέσα του μεγαλώνει και το κακό το δικό του απλώνεται και πλήττει ολόκληρη την κοινωνία.

  Τα κόμματα έχουν δηλητηριάσει την κοινωνία μας, παρουσιάζοντας απίθανου ερέβους ανοησίες σαν «σοφίες» και παρασύρουν και το ίδιο το διδακτικό προσωπικό σε ατραπούς που οδηγούν μόνο σε γκρεμούς και σε χαράδρες. Όχι, δεν χωρούν τέτοιες συμπεριφορές στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, σε χώρους μάθησης. Είτε σε δημοτικά σχολεία, είτε σε γυμνάσια, λύκεια, πανεπιστήμια, οι ασχημονούντες πρέπει να απομακρύνονται και να πληρώνουν το κόστος για τις φθορές που προκαλούν μέχρι και το τελευταίο σεντ.

  Κατηγορία: