Νεολαία

  Δημοσιεύτηκε: 23 Δεκέμβριος 2018

  Για να υπάρχει παρακράτος, είναι σαφές ότι πρέπει να υπάρχει και κράτος. Όσο πιο ισχυρό, μάλιστα, είναι το κράτος τόσο πιο αποτελεσματικές είναι και οι δράσεις του παρακράτους. Αυτά που ζούμε τον τελευταίο καιρό στην πατρίδα μας προσιδιάζουν με τα παραπάνω φαινόμενα.

  Δημοσιεύτηκε: 07 Νοέμβριος 2018

  «Φτάνουν πια οι μάρτυρες. Χρειαζόμαστε ήρωες!» αναφωνούσε στα έργα του ο Ίων Δραγούμης, στην προσπάθειά του να ξεσηκώσει τον Ελληνισμό για να σωθεί η Μακεδονία από την βουλγαρική επιβουλή. Πώς όμως να μιλήσεις για ήρωες σε έναν λαό που εκλέγει και ανέχεται ηγεσίες λιπόψυχες και εθελόδουλες; Ηγεσίες που κρύβονται πίσω από την προσπάθεια «επίτευξης του εφικτού», που και αυτή συνήθως είναι αποτυχημένη!

  Δημοσιεύτηκε: 12 Οκτώβριος 2013

  Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου η συνάντηση στελεχών Νεολαίας στην Αθήνα. Με σκοπό την διαμόρφωση κοινού πολιτικού λόγου και την ανάπτυξη μεθοδολογίας πολιτικής δράσης, ώστε το κίνημά μας να φέρει σε πέρας την δύσκολη αποστολή του, σε κλίμα αγωνιστικής εγρήγορσης ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της συνάντησης. Συμμετείχαν μέλη των γραμματειών της περιφέρειας, καθώς και στελέχη της Κεντρικής Διοικήσεως.

  Δημοσιεύτηκε: 03 Ιανουάριος 2013

  Τι διαφέρει η νοσταλγία από το όνειρο; Θα έλεγα πως είναι η ίδια αίσθηση. Είναι όπως η κεντρομόλος δύναμη με την φυγόκεντρο δύναμη. Είναι το ίδιο άνυσμα με διαφορετική φορά. Προς τα μέσα η κεντρομόλος (νοσταλγία), προς τα έξω η φυγόκεντρος (όνειρο).

  Για να νοσταλγήσεις κάτι, θα πρέπει να το έχεις γνωρίσει. Να το έχεις ζήσει. Να σε έχει χαράξει. Για να ονειρευτείς κάτι, θα πρέπει να έχεις ακούσει γιʼ αυτό. Να έχεις πλάσει με το μυαλό σου έναν μύθο. Να σε έχει προκαλέσει να το ζήσεις.

  Δημοσιεύτηκε: 03 Σεπτέμβριος 2012

  Γενικώς δεν ήθελα να ασχοληθώ παραπάνω, διότι το θεωρώ ανούσιο και μίζερο πολιτικά να τρωγόμαστε σαν χωρισμένοι σύζυγοι. Στην επιστολή αποχώρησης μας πριν έναν μήνα είχαμε κάνει σαφές: «Απαιτούμε από τον ΛΑ.Ο.Σ. να επιδείξει τον σεβασμό που αρμόζει στα ονόματα, τον αγώνα, την προσφορά και τις προθέσεις μας, προκειμένου να μην αναγκαστούμε να έρθουμε δημοσίως σε αντιπαράθεση με κάτι που αγαπήσαμε.

  Δημοσιεύτηκε: 04 Αύγουστος 2012

  Στις 4 Αυγούστου του 1936, ο Ιωάννης Μεταξάς εγκαθιδρύει το Εθνικό Καθεστώς της 4ης Αυγούστου, βάζοντας τέλος σε μία μακρά περίοδο πολιτικής αστάθειας και ανακόπτοντας την πορεία των κομμουνιστών προς την επιβολή της δικτατορίας του προλεταριάτου. Πολλές αναλύσεις έχουν ακουστεί και έχουν γραφθεί για την δικτατορία του Μεταξά, όμως εμείς στο παρόν άρθρο θα ασχοληθούμε με την σχέση της με την Ελληνική Νεολαία και την διαδικασία προπαρασκευής ενός ολόκληρου έπους.

  Δημοσιεύτηκε: 07 Απρίλιος 2012

  «Εάν μας έδιναν το 1/3 από αυτά που χρωστούν οι Γερμανοί ως πολεμικές αποζημιώσεις, θα είχαμε εξοφλήσει το χρέος που οφείλουμε». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, μιλώντας το Σάββατο 7 Απριλίου σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η Νεολαία του ΛΑ.Ο.Σ. στο αμφιθέατρό της (Καλλιρρόης 48) με θέμα τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις. Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο πρέσβης επί τιμή Γεώργιος Γεωργίου και ο πρόεδρος της ΝΕ.Ο.Σ. Γιάννης Παναγιωτακόπουλος.

  Δημοσιεύτηκε: 30 Μάρτιος 2012

  Μετά την Grande Place στις Βρυξέλλες, η ελληνική ομάδα «Youth of P.I.G.S.» πραγματοποίησε την Παρασκευή 30 Μαρτίου αιφνιδιαστική δράση στην γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα. Τα μέλη του δικτύου κρατούσαν πανό που υπενθύμιζε απλά «Μας χρωστάτε, δεν σας χρωστάμε! 162 δις πολεμικές αποζημιώσεις». Δυστυχώς η ΕΛ.ΑΣ. έλαβε εντολή από την πολιτική της ηγεσία, μόλις ενημερώθηκε για το μήνυμα του πανό, να διαλύσει άμεσα την συγκέντρωση. Αυτό ήταν μόνο η αρχή σήμερα στην Αθήνα.

  Δημοσιεύτηκε: 22 Μάρτιος 2012

  Η ιδρυτική ομάδα της «Νεανικής Πρωτοβουλίας P.I.G.S. για την Ευρώπη των Εθνών» (Youth P.I.G.S Initiative for a Europe of Nations) πραγματοποιεί τριήμερη δράση στις Βρυξέλλες 20-23 Μαρτίου για την επίσημη πανευρωπαϊκή εκκίνηση και την συγκρότηση του δικτύου. Στο πλαίσιο αυτό και, ενώ κατά την πρώτη ημέρα (Τρίτη 20 Μαρτίου) έγιναν επαφές με νέους φοιτητές των Βρυξελλών, η ιδρυτική ομάδα πραγματοποίησε την Τετάρτη 21 Μαρτίου μέσα στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το επίσημο ανοικτό κάλεσμα σε όλους τους νέους της Ευρώπης σε βορρά και νότο.

  Δημοσιεύτηκε: 08 Μάρτιος 2012

  Νέοι της Ευρώπης των Εθνών. Είμαστε η γενιά της Ευρώπης, η γενιά που μεγάλωσε και γεννήθηκε στην Ευρώπη. Την Ευρώπη του πολιτισμού, της εθνικής ανάπτυξης, της ισότητας, της αλληλεγγύης και της επιστήμης. Η αποστολή μας και το καθήκον μας ως νέοι της Ευρώπης των Εθνών είναι η προστασία και η εξασφάλιση των ευρωπαϊκών θεσμών και της Ευρώπης που επιθυμούμε για τα έθνη μας και τις επόμενες γενιές.

  Σελίδες