Ελληνοτουρκικά

  Δημοσιεύτηκε: 05 Απρίλιος 2024

  Δεν είναι λίγα τα ελληνόφωνα ΜΜΕ που έχουν ξελιγωθεί από τα σορόπια που χύνουν αφειδώς πάνω στην εικόνα του νέου δήμαρχου Κωνσταντινούπολης (που είναι ο παλιός, δηλαδή επανεξελέγη) Εκρέμ Ιμάμογλου.

  Δημοσιεύτηκε: 31 Ιανουάριος 2024

  Δύσκολος μήνας ο Γενάρης. Στενάχωρος. Ειδικά εκεί προς το τέλος του. Τέλη Γενάρη έφυγαν ο Μεταξάς, ο Γρίβας και ο Χριστόδουλος. Τέλη Γενάρη ντροπιαστήκαμε στα Ίμια από πολιτικούς της κακιάς ώρας και από κάποιους γαλονάδες της καριέρας.

  Δημοσιεύτηκε: 01 Ιανουάριος 2024

  «Η θέση της Τουρκίας στην γεωγραφία της Μέσης Ανατολής κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου» του Ηλία Ηλιόπουλου
  Εκδόσεις «Πελασγός», 2023

  Δημοσιεύτηκε: 03 Δεκέμβριος 2023

  Είχε ενδιαφέρον να παρακολουθήσεις πως τα δελτία «ειδήσεων» απέφυγαν να παρουσιάσουν το πιο επίμαχο σημείο στις πιο πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν, όπου στον κατάλογο διεκδικήσεων πρόσθεσε και την Θεσσαλονίκη.

  Δημοσιεύτηκε: 06 Σεπτέμβριος 2023

  Ποιος θυμάται τα Σεπτεμβριανά; Ποιος γνωρίζει για τα Σεπτεμβριανά; Ο αφανισμός της ακμάζουσας ελληνικής μειονότητας της Κωνσταντινούπολης, τον Σεπτέμβριο του 1955, είναι ενταγμένος στο ευρύτερο πλαίσιο της γενοκτονίας του Ελληνισμού της Ανατολής.

  Δημοσιεύτηκε: 01 Ιούλιος 2023

  «Λαοί και φυλαί της Μικράς Ασίας» του Γεώργιου Σκαλιέρη
  Εκδόσεις «Πελασγός», 2022

  Δημοσιεύτηκε: 21 Ιούνιος 2023

  «Οι Πρέσπες είναι λίμνες, το Αιγαίο είναι θάλασσα. Η διαφορά είναι προφανής και απλώς με την γεωγραφία». Η δήλωση του πρώην Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, έγινε πριν μία εβδομάδα.

  Δημοσιεύτηκε: 07 Ιούνιος 2023
  Η βουλευτής Γκιουλάν Αβτζή

  Τον Μάρτιο του 2010, στο σουηδικό κοινοβούλιο αναγνωρίστηκε η Γενοκτονία που συντελέστηκε από τους Τούρκους εναντίον λαών της Μικράς Ασίας και συγκεκριμένα εναντίον των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων. Η απόφαση αναγνώρισης ήταν οριακή (131-130) και επιτεύχθηκε χάρη στην ψήφο της βουλευτού Γκιουλάν Αβτζή, που είναι κουρδικής καταγωγής. Η ψήφος της, μάλιστα, ήταν εναντίον της γραμμής του κόμματός της, που δεν υποστήριξε το ψήφισμα!

  Δημοσιεύτηκε: 26 Απρίλιος 2023

  «Κανείς δεν μπορεί να γίνει δάσκαλος της δικής μας ιστορίας», δήλωσε πρόσφατα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν για τη γενοκτονία των Αρμενίων. Σε αυτό σίγουρα μπορούμε να του δώσουμε ένα δίκιο.

  Δημοσιεύτηκε: 11 Δεκέμβριος 2022

  Ο βασικός λόγος που δεν πρέπει να ξαναδούν το φως του ήλιου όσοι τα πήραν από το Κατάρ είναι εθνικός. Τουρκία και Κατάρ πρέπει να αντιμετωπίζονται ως μια ενιαία γεωπολιτική οντότητα.

  Σελίδες