Ελλάδα

  Δημοσιεύτηκε: 08 Μάιος 2024

  Θα μπορούσε άραγε ποτέ μία αποτυχημένη προσπάθεια να θεωρηθεί ως μία καλή εξέλιξη; Να επιφέρει δηλαδή μεγαλύτερο καλό από μία επιτυχία; Η περίπτωση της συμμετοχής της χώρας μας στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision ίσως να αποτελεί μία τέτοια περίπτωση. Και εξηγούμαι.

  Δημοσιεύτηκε: 24 Απρίλιος 2024

  Ας φέρουμε στο μυαλό μας κάποιες εικόνες που στην πραγματικότητα θα ήταν αδύνατο να τις δούμε ποτέ: Φίλαθλος του Ολυμπιακού με σημαία και κασκόλ της ομάδας του στην Θύρα 4 του ΠΑΟΚ. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος σε μουσική εκδήλωση στην μνήμη του Παύλου Φύσσα.

  Δημοσιεύτηκε: 17 Απρίλιος 2024
  Πρόταση με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) για το Πάρκο Μνήμης για όλους τους Έλληνες.
  RCode που οδηγεί στη συλλογή υπογραφών.

  Εδώ και μερικές εβδομάδες συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν μία πρωτοβουλία για την πολύπαθη πλατεία Ελευθερίας και συγκεκριμένα για την φυσιογνωμία που αυτή πρέπει να αποκτήσει σύμφωνα και με το βαθύ ιστορικό αποτύπωμα του Ελληνισμού σε αυτήν.

  Δημοσιεύτηκε: 14 Απρίλιος 2024

  Αν θέλεις να μετατρέψεις το Σύνταγμα και τους νόμους σε ένα ευρετήριο γελοίων προφάσεων προς όφελος των κυβερνώντων, δεν έχεις παρά να παρακολουθήσεις τα έργα και τις ημέρες της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

  Δημοσιεύτηκε: 03 Απρίλιος 2024

  Ήδη από το 2009 έχει καταγραφεί μία εντυπωσιακή έλλειψη εμπιστοσύνης των Ελλήνων πολιτών στους θεσμούς. Συγκεκριμένα, τα ευρήματα του 4ου κύματος της Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Έρευνας, αποτύπωσαν μηδενική έως ελάχιστη εμπιστοσύνη.

  Δημοσιεύτηκε: 27 Μάρτιος 2024

  Τα μηνύματα των πολιτικών κομμάτων και των ηγετών τους, για την επέτειο της Εθνεγερσίας μας του 1821, ήταν για άλλη μία φορά στην πλειονότητά τους άνευρα και πολύ απομακρυσμένα του νοήματος της ημέρας αυτής. Στις περισσότερες περιπτώσεις έγινε προσπάθεια να εξυπηρετηθούν μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

  Δημοσιεύτηκε: 20 Μάρτιος 2024

  Αίσθηση προκάλεσε η πρόσφατη πρόταση του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Γκιουλέκα, που υποβλήθηκε μάλιστα υπό την μορφή ερώτησης προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, για την μόνιμη παραμονή του αντιτορπιλικού «Βέλος» στην Θεσσαλονίκη.

  Δημοσιεύτηκε: 15 Μάρτιος 2024

  Εδώ και εβδομάδες έχει ξεσπάσει θόρυβος με την απόφαση του Δήμου Αθηναίων να παραχωρήσει δωρεάν έναν ολόκληρο όροφο του Φρουραρχείου Αθηνών και επιπλέον χώρους, έκτασης άνω των 700 τ.μ., στην ΜΚΟ Solidarity Now του Τζορτζ Σόρος.

  Δημοσιεύτηκε: 06 Μάρτιος 2024

  Ο συγκλονιστικός αγώνας της Μαρίας Καρυστιανού αποτελεί πλέον παράδειγμα και οδηγό για όλους μας. Κατέδειξε πώς με αποφασιστικότητα και αξιοπρέπεια μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις κρατικές παθογένειες.

  Δημοσιεύτηκε: 28 Φεβρουάριος 2024

  Οι 57 κωδωνοκρουσίες των ελληνικών εκκλησιών την 28η Φεβρουαρίου, θα ηχούν για πάντα στ’ αυτιά μας, μαζί με τον σπαραγμό των μανάδων. Οι νεκροί των Τεμπών δεν είναι οι μόνοι αυτού του ακήρυκτου πολέμου. Και δυστυχώς δεν θα είναι ούτε οι τελευταίοι.

  Σελίδες