του Στάθη Κεφαλούρου

  Δημοσιεύτηκε: 14 Οκτώβριος 2023

  Δύο είναι τα κάστρα της Αριστεράς στην εποχή μας. Κανένα από τα δύο δεν είναι το πανεπιστήμιο. Σιγά μην άφηναν οι γονείς, αλλά και οι ίδιοι οι φοιτητές το μέλλον τους στα χέρια των μπαχαλάκηδων.

  Δημοσιεύτηκε: 12 Φεβρουάριος 2023

  Είναι διακριτικά αμφίβολο αν ο συγγραφεύς του συνθήματος, το οποίο διαβάζουμε σε δρόμους των Αθηνών, το γράφει για να στηλιτεύσει, να ειρωνευτεί ή για να υπερθεματίσει. Συναντάται συνήθως με μαύρο χρώμα, απείραχτο, ανάμεσα σε αναρχικά συνθήματα.

  Δημοσιεύτηκε: 01 Φεβρουάριος 2022

  O δαίμονας του λαϊκισμού στην χώρα μας έχει μητέρα του την επίκληση της Παιδείας. Το κακό ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια όταν κάποιοι λίγοι πονηροί, προκειμένου να αποκτήσουν πολιτική πελατεία, προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την υπερβολική αγάπη των γονιών για τα παιδιά τους.

  Δημοσιεύτηκε: 26 Μάρτιος 2020

  Παρά τις ευρωπαϊκές ή παγκόσμιες οδηγίες και ανεξάρτητα από διεθνείς οργανισμούς ή διακρατικούς συνασπισμούς, είναι αλήθεια πως κάθε έθνος αντέδρασε με τον δικό του τρόπο, εμφανίζοντας έτσι και το δικό του ιστορικό και πιο αληθινό πρόσωπό του.

  Δημοσιεύτηκε: 13 Φεβρουάριος 2020

  Ομολογώ πως ξεκινώ έναν αγώνα κατά των νεωτερικών πολιτικών στερεοτύπων κάθε είδους. Πολλοί τον έχουν ξεκινήσει αλλά όχι σε τολμηρό βαθμό και γι’ αυτό εν μέρει αποτελεσματικό.

  Δημοσιεύτηκε: 11 Νοέμβριος 2019

  Μακάρι να συνεχιστούν οι ανασκαφές, ώστε να μας πουν επιτέλους οι αρχαιολόγοι σε ποιόν ανήκει το ταφικό αυτό μνημείο. Δεν μπορεί, σε κάποιον αρχαίο Έλληνα θα πρέπει να αντιστοιχεί. Έχει περίμετρο 497 μέτρα!