του Ναπολέοντα Λιναρδάτου

  Δημοσιεύτηκε: 13 Ιούλιος 2024

  Την Κυριακή το «Βήμα» είχε, για μια ακόμα φορά, μια συνέντευξη του Πολ Κρούγκμαν, «του διακεκριμένου οικονομολόγου», που ήταν στην Αθήνα με αφορμή το συνέδριο του Economist. Σε αυτό το σημείο, οι συνεντεύξεις Κρούγκμαν είναι σαν το «Βήμα» να έχει μεταφέρει την στήλη με τα ζώδια από τις πίσω στις μπροστά σελίδες της εφημερίδας.

  Δημοσιεύτηκε: 29 Ιούνιος 2024

  Στην τελευταία επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία αυτό που έκανε μεγάλη εντύπωση στα τουρκικά media ήταν η εμμονή των ελληνικών μίντια με τα κουτσομπολίστικα της επίσκεψης.

  Δημοσιεύτηκε: 29 Μάιος 2024

  14 χρόνια μετά από το παραπάνω απόσπασμα, θα είχε ενδιαφέρον αν ο μέσος καταναλωτής των συστημικών ΜΜΕ ξέρει, για παράδειγμα, ότι το χρέος της Ελλάδας είναι μεγαλύτερο αριθμητικά (403 δις το 2023) και ποιοτικά (μεγαλύτερο ως ποσοστό του ΑΕΠ) από ότι ήταν όταν μπήκαμε στα μνημόνια το 2010.

  Δημοσιεύτηκε: 14 Απρίλιος 2024

  Αν θέλεις να μετατρέψεις το Σύνταγμα και τους νόμους σε ένα ευρετήριο γελοίων προφάσεων προς όφελος των κυβερνώντων, δεν έχεις παρά να παρακολουθήσεις τα έργα και τις ημέρες της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

  Δημοσιεύτηκε: 18 Φεβρουάριος 2024

  Φαντάσου πως εργάζεσαι σε κάποιο υπόγειο στο Μαξίμου στο τμήμα Ιδεολογική Ηγεμονία της Αριστεράς (ναι, σίγουρα υπάρχει τέτοιο τμήμα). Η περίπτωση του Πάνου Καμμένου είναι μια πολύ σημαντική επιτυχία για το συγκεκριμένο τμήμα.

  Δημοσιεύτηκε: 14 Ιανουάριος 2024

  Παρά την ασχήμια που κυριαρχεί γύρω μας, νομίζεις πως έχουν ποτέ σκεφτεί πως το να γκρεμίσεις την Αθήνα και να την ξαναχτίσεις σύμφωνα με την μπρουτάλ νεωτεριστική αρχιτεκτονική που ήταν της μόδας την δεκαετία του 1950 ήταν ένα τραγικό λάθος;

  Δημοσιεύτηκε: 17 Δεκέμβριος 2023

  Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε ένα πολιτικά ασυγχώρητο λάθος στην τελευταία δημόσια παρέμβαση του, είπε την αλήθεια. Η τροπολογία των Αδωνο-Καιρίδηδων, η τροπολογία του αίσχους, συνοψίζει όσο τίποτε άλλο την παρακμή, το ψεύδος, τον κυνισμό και ταυτόχρονα τις ιδεοληψίες της πολιτικής μας τάξης.

   

  Δημοσιεύτηκε: 03 Δεκέμβριος 2023

  Είχε ενδιαφέρον να παρακολουθήσεις πως τα δελτία «ειδήσεων» απέφυγαν να παρουσιάσουν το πιο επίμαχο σημείο στις πιο πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν, όπου στον κατάλογο διεκδικήσεων πρόσθεσε και την Θεσσαλονίκη.

  Δημοσιεύτηκε: 26 Νοέμβριος 2023

  Πως γίνεται ο υπουργός Οικονομικών να μπερδεύει τα έσοδα με τα κέρδη; Πως γίνεται επίσης να μπερδεύει τις δαπάνες με τα κέρδη; Ίσως η ασχετοσύνη του κ. Χατζηδάκη, με το ό,τι έχει να κάνει με τα οικονομικά μιας επιχείρησης, να σχετίζεται με το βιογραφικό του.

  Δημοσιεύτηκε: 05 Νοέμβριος 2023

  Ο Κώστας Σημίτης είναι ο πρώτος που δοκίμασε τη συνταγή του «υποτάσσω τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μου στα εθνικά συμφέροντα των εταίρων» (βαφτίζοντάς τα ευρωπαϊκό συμφέρον) με την ελπίδα πως όταν τελειώσει η καριέρα στην Ελλάδα θα του δοθεί κάποια υψηλή θέση στις Βρυξέλλες.

  Σελίδες