Ο πόλεμος ενάντια στη Δύση

 • Δημοσιεύτηκε: 01 Δεκέμβριος 2023

  «Ο πόλεμος ενάντια στη Δύση» του Douglas Murray
  Εκδόσεις «Liberal Books», 2023

  Στο «Ο πόλεμος ενάντια στη Δύση», ο συγγραφέας διεθνώς ευπώλητων βιβλίων Douglas Murray θέτει το ερώτημα: αν η ιστορία της ανθρωπότητας είναι μια ιστορία δουλείας, κατάκτησης, προκατάληψης, γενοκτονίας και εκμετάλλευσης, γιατί κατηγορούνται για αυτά μόνο τα δυτικά έθνη;

  Έχει καταστεί απολύτως αποδεκτό να τιμούμε τη συνεισφορά στην ανθρωπότητα των μη-δυτικών πολιτισμών, αλλά το να συζητάμε για τα ελαττώματα και τα εγκλήματά τους αποκαλείται ρητορική μίσους. Επιπροσθέτως, είναι πλέον αποδεκτό να συζητάμε για τα ελαττώματα και τα εγκλήματα του δυτικού πολιτισμού, αλλά το να τιμούμε τη συνεισφορά του αποκαλείται επίσης ρητορική μίσους. Κάποιες από αυτές τις συζητήσεις συνιστούν μια αναγκαία διευθέτηση. Ωστόσο, κάποιες άλλες αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης, διεθνούς επίθεσης κατά του ορθού λόγου, της δημοκρατίας, της επιστήμης, της προόδου και των πολιτών της Δύσης από ανέντιμους ερευνητές, μισαλλόδοξα, εχθρικά έθνη και κακοποιητές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που ελπίζουν να αποσπάσουν την προσοχή μας από τη διαρκή φαυλότητά τους.

  Στο «Ο πόλεμος ενάντια στη Δύση», ο Douglas Murray καταδεικνύει πώς πολλοί καλοπροαίρετοι άνθρωποι έχουν παρασυρθεί στην πόλωση με ψέματα, καθώς και σε ποιο βαθμό μια μερίδα ανθρώπων έχει σφετεριστεί τον τρόπο διευθέτησης των πιο κρίσιμων πολιτικών ζητημάτων στον κόσμο, σε Ευρώπη και Αμερική. Με την αιχμηρή αποδόμηση των ασυνεπών επιχειρημάτων και του υποκριτικού ακτιβισμού που επιτυγχάνει, το «Ο πόλεμος ενάντια στη Δύση» συνιστά ένα ουσιαστικό και εξέχον κείμενο πολεμικής, που εδραιώνει τη θέση του Murray ως ενός από τους σημαντικότερους πολιτικούς συγγραφείς παγκοσμίως.