Θα είμαστε μόνοι

 • Δημοσιεύτηκε: 26 Φεβρουάριος 2022

  Το γνωστό συνδικαλιστικό τρικ «να μαζευτούμε παιδιά να κάνουμε μια επιτροπή να το συζητήσουμε» θυμίζει η αντίδραση της ΕΕ στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ψάχνουν να βρουν αυτό τον «κάποιον» που θα κάνει κάτι για να σταματήσει αυτό που γίνεται. Και τι αποφάσισαν; Να ανάψουν λαμπιόνια για να φωταγωγήσουν τα κτήρια της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών με τα χρώματα του Αστέρα Τρίπολης που συμβαίνει να είναι και αυτά της Ουκρανίας.

  Αυτή η παγιωμένη αντίδραση της ΕΕ σε οτιδήποτε συμβαίνει στον κόσμο να φωταγωγεί κτήρια, έχει γίνει σημείο έντονου σαρκασμού στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, όμως αυτό που κυρίως κάνει είναι το να προσβάλλει τους εμπλεκόμενους. Θα είχε ίσως ενδιαφέρον να μαθαίναμε και το πόσοι βαθμοί διαβουλεύσεων χρειάστηκαν για την φωταγώγηση, πόσες επιτροπές και υποεπιτροπές χρειάστηκε να συνεδριάσουν προκειμένου να επιτευχθεί το «λαμπρό» (κυριολεκτικά) αυτό αποτέλεσμα.

  Επί του πρακτέου όμως, ένα και μόνον ηθικό δίδαγμα πρέπει να προκύψει για την χώρα μας. Εάν συμβεί το οτιδήποτε, εάν ο απέναντι ημιπαράφρων δικτάτορας αποφασίσει να επιβάλλει την διά της βίας αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας ή να μας «εκκαθαρίσει» από πολιτικά στοιχεία, εφημερίδες και δημοσιογράφους που δεν του αρέσουν, θα είμαστε εντελώς μόνοι μας. Το μόνο που στέκεται ανάμεσα στον τρόπο ζωής μας και στο να μετατραπούμε σε κινούμενα επίδοξων αυτοκρατόρων είναι η ισχύς των όπλων μας και τα όποια ψυχικά αποθέματα των υπερασπιστών μας.

  Γι’ αυτό αυτά τα δύο αποτελούν την βάση του πολιτισμού μας (με τα καλά που θέλουμε να κρατήσουμε και τα κακά που θέλουμε να αλλάξουμε) και πρέπει να τα φροντίζουμε διαρκώς ακόμη και εις βάρος άλλων αναγκών μας. Η «επιστροφή της ιστορίας» στην διεθνή πολιτική σκηνή κατέρριψε με εντυπωσιακό τρόπο όλους αυτούς που ήθελαν μας πείσουν για τις ουτοπίες τους, που πίστευαν ότι μπορούμε να είμαστε ασφαλείς αρκεί να είμαστε ασήμαντοι, που ήθελαν να μας πείσουν ότι τυχόν σύγκρουση θα περιοριζόταν σε κάποιο μεθοριακό σημείο, θα αφορούσε κάποια ακατοίκητη βραχονησίδα και όλα τα υπόλοιπα.

  Τα όσα βλέπουμε να εκτυλίσσονται στην Ουκρανία, με την ολική επαναφορά των δογμάτων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, υπενθυμίζουν γιατί χρειαζόμαστε όχι μόνον τα Rafale ή τις Belharra αλλά και το πυροβολικό, τα άρματα μάχης και όλα τα υπόλοιπα. Πάνε ταυτόχρονα κουβά και όλοι αυτοί που προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι ο πόλεμος γίνεται με κουμπάκια, χωρίς την συμμετοχή μαζικών δυνάμεων. Εάν θέλουμε να προστατεύσουμε την ελευθερία μας και τον πολιτισμό μας, θα πρέπει να επενδύσουμε σε αυτά, γνωρίζοντας ότι κανείς άλλος δεν θα το κάνει για εμάς.

  Κατηγορία: